VELÜNK TÖRTÉNT

A hagyományos természetismeret versenyünket 5. és 6. évfolyamon hirdettük meg.

5. évfolyamon „Házunk táján”, 6. évfolyamon „Hazánk életközösségei” címmel.

A versenyen a megye 18 általános iskolájából 75 tanuló mérte össze tudását.

A 2018-2019-es tanévben a BEM-HÉT keretein belül, ismét megrendezésre került az 5. évfolyamos gyerekeknek meghirdetett városi matematika verseny. Az idei tanévben 8 általános iskola, 30 tanulója jelentkezett a megmérettetésre, ebből a versenyen megjelentek száma 23 fő volt. A versenyen 20 db, elsősorban logikus gondolkodást igénylő feladatot kellett a gyerekeknek megoldani 60 perc alatt.

A 2018/19-es tanévben a Bem héten megrendezésre került a városi anyanyelvi verseny is, mely a 6. és 7. évfolyamosok számára.

Minden verseny eredménye a címekre kattintva elérhető PDF formátumban.

Büszkék vagyunk rá!

Czene Dorka Nyíregyháza város
Jó tanulója és Jó sportolója lett!

VELÜNK TÖRTÉNT

Légy Te is hétpróbás Bemes

Iskolánk 2018. október 13-án családi sportnapot rendezett az erdei tornapályán. 

A jó időnek , állomásoknak ( futás, rönkhajítás, zsákban futás, kötélhúzás )köszönhetően sok kipirult, kellemesen elfáradt gyermek tért vissza az iskolába.

A szülők is lelkesen vettek részt programunkon. A meghívott vendégek jelenlétükkel kellemes színfoltjai voltak a napnak. A talpraesett gyerekek - pecsétért - ismerkedtek , beszélgettek velük. Közel 400 kiosztott karszalagon gyűjtötték a pecséteket a résztvevők, aminek leadásával sorsoláson vettek részt és különböző ajándékokat nyertek. 

További képek a galériában.

DSC_8510.JPG
DSC_8603.JPG
DSC_8682.JPG
DSC_8592.JPG
DSC_8572.JPG

Parasport napja a Bemben 2019

IMG_0942.JPG
52602077_2148829305163128_55985151548084

VELÜNK TÖRTÉNT

Állatbarátok Hete

'ÁLLATIJÓ' - VETÉLKEDŐN vettek részt a 3 - 4. évfolyamosok az Állatok Világnapja alkalmából.

 

Hét 3 fős csapat nevezett be erre a  a játékos délutánra, ahol az állatoké volt a főszerep! Nagyon jól sikerült ez a kis versengés, ahol a jókedv mellett sok új információt is begyűjthettek a gyerekek. 

I. helyezett lett: 3.a

II. helyezett lett: 3.c

III. helyezett lett: 3.d

A többi négy osztály csapata is eredményesen zárta ezt a délutánt!

GRATULÁLUNK MINDEN CSAPATNAK!

(Az elkészült plakátokat, és a feladatlapokat a pontokkal, helyezésekkel az aulában lehet megtekinteni!)

3.o (1).jpg
Állatijó vetélkedő (2).jpg
Állatijó Vetélkedő.jpg
3.o..jpg
3.a.jpg

Zánka képek

VELÜNK TÖRTÉNT

Bűvösvölgy

rzeszow.jpg

VELÜNK TÖRTÉNT

Zenei világnap

VELÜNK TÖRTÉNT

Lurkó tábor

A 2018/19-es tanévben iskolába induló ovisoknak augusztus végén Lurkó – tábort szerveztek a tanító nénik. A két napos tábor első napján a leendő elsősök egymással, majd az iskola épületével, a mindennapok során használatos helységekkel (tornacsarnok, mosdó, ebédlő) ismerkedtek meg játékos formában. A délelőtt folyamán kézműveskedésre is sor került. A finom ebédet követően már érkeztek is a szülők, akik alig győzték hallgatni az élménybeszámolókat.

Az igazi meglepetés a második napon érte őket, amikor a Csi-hu-hú névre keresztelt kisvonattal utaztak a Vadasparkba. Az állatsimogató, a cápák etetése, a majmok játéka lenyűgözte kis „lurkóinkat”. Délután élményekkel gazdagodva, de megfáradva indultak haza.

Reméljük, hogy a szeptember 3-án induló tanévre sikerült megalapoznunk a jó hangulatot, az eredményes munkát!

 

                     Tamás Gabriella

VELÜNK TÖRTÉNT

Bemes diákok a Rzeszowi testvériskolában

Október végén a  Nyíregyházi Bem József Általános Iskola húsz diákja és három tanára látogatott el Nyíregyháza Lengyel testvérvárosába Rzeszowba,  ahol a  Rzeszów-i 21-es számú iskolával testvér iskolai kapcsolatot  ápol. Az utazást, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, és a Bem József Diáksport Egyesület  támogatta, melynek célja a lengyel-magyar baráti kapcsolat elmélyítése a testvér iskolai kapcsolat ápolása,  az angol nyelv gyakorlása volt.

A magyar diákokat a lengyel diákok és szüleik szállásolták el, ezzel rengeteg közös élményt biztosítva. A három napos út során a diákok ismerkedtek a lengyel iskola mindennapjaival, betekintést nyerhettek a lengyel családok hétköznapjaiba, a Lengyel gasztronómiába, kultúrába, szokásokba. Ellátogattak a város nevezetességeihez és időt szakítottak az aktív kikapcsolódásra a Rzeszów-i trambulin parkban. Külön élményt jelentett a diákoknak, hogy az iskola padjai között elsajátított angol nyelvtudásukat éles helyzetekben használhatták, hiszen a kommunikáció nyelve végig az angol volt. A gyerekek között folyamatos a kapcsolattartás, hiszen a közös nyelven angolul e-mailen, Skypeon, rendszeresen tartják majd a kapcsolatot egymással. A Bemesek rengetek élménnyel és sok új ismerettel,  térhettek haza, várva  a mielőbbi találkozást a Lengyel barátokkal.

2019. tavaszán a Bemes gyerekek, szüleik és az intézmény dolgozói látják vendégül a Lengyel gyerekeket, amely már most előrevetít egy szoros és hosszútávú együttműködést a két iskola között.