top of page

Sikeres Erasmus+ pályázat

Iskolánk sikeresen pályázott a Tempus Közalapítvány Erasmus+ köznevelési programja keretében két mobilitási programra. Az Erasmus+ - többek között - az európai oktatás támogatására irányuló uniós program, melyeknek fő célja a tanulók kulcskompetenciáinak, szociális érzékenységének fejlesztése, az idegen nyelvek, idegen kultúrák megismerése és megértése, a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása. Ezen kívül a jó gyakorlatok megosztásának, fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten.

 

A két nyertes pályázat: a „Let’s play all day” program főkoordinátora iskolánk, további partnerországok: Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Törökország.

 

A „Games - an endless story” program koordinátorintézménye Portugália, partnerországok: Magyarország, Ciprus, Csehország, Görögország és Lengyelország.

 

A pályázatok 24 havi időtartama alatt több, 7 napos partnertalálkozó megszervezésére kerül sor, minden partnerintézményt érintve, s alkalmanként 2 pedagógus kísér 3-4 diákot külföldre.

 

A program során a résztvevő diákok felmerülő teljes költségét (utazások, szállás, ellátás) az Erasmus+ program állja, a részvételhez feltétlenül szükséges egy kommunikációs szintű angol nyelvtudás, mivel a gyerekek a partnertalálkozókon és azokat megelőzően angol nyelvű projekt-feladatokban vesznek részt.

 

Minden találkozó kötelező elemei: csapatépítő játékok, iskola bemutatása, prezentáció készítése/bemutatása a folyamatban lévő tevékenységekről, tapasztalatok megosztása, kirándulások, óralátogatások, a másik ország kultúrájának/életének megismerése.

ÚTMUTATÁS A KORONAVÍRUSJÁRVÁNY MIATT ELMARADÓ UTAZÁSOK KAPCSÁN

Átmeneti intézkedések az egészségügyi veszélyhelyzet idejére

nyir.png
image.png

Szavazzatok, hogy melyik legyen a "Games in Europe - an endless story" pályázatunk logója!

bottom of page